Historie

De Noorde Wonen & Werken is een familiebedrijf en heeft een lange historie. In 1898 begon arbeiderszoon Arie Jan Plaisier een eigen bedrijf bij zijn ouders in huis. Het was een winkel met onder meer kleding, pyjama’s en ondergoed. In 1911 kocht Arie Jan een stuk grond, waar hij een woonhuis en een winkel van 20 m² liet bouwen.

Uitbreiding

In 1929 werd de winkel verbouwd en kwam er een nieuw woonhuis achter de winkel. Doordat er meer ruimte was, kon Arie Jan nu ook meubels en bijbehorende accessoires verkopen. Het assortiment werd uitgebreid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen de zoons in de zaak en groeide de winkel verder uit. Naarmate de jaren vorderden, kwamen er ook diverse kleinzoons in de winkel werken. Nadat de oprichter Arie Jan Plaisier in 1972 overleed, traden diverse zoons en kleinzoons echter weer uit het bedrijf.

Interieur- en woninginrichting: De Noorde Wonen & Werken!

Eén van de uitgetreden zoons begon een tapijthal aan de Noordenweg in Ridderkerk. Dit groeide uit tot een groot bedrijf in interieur en woninginrichting:
De Noorde Wonen & Werken. Jaren later verhuisde het bedrijf naar Voorzand 3 in Ridderkerk, waar het nu nog steeds gevestigd is.